Blog

2015.12.24 09:23

Szép az élet! Nem?!

 

A nagybevásárlást már én is kora reggel elkezdtem, hogy szépen lassan mindenhova odaérjek, minden hiányzó ajándékot, kiegészítőt megvásároljak. Az egyik boltban magas, szőke nő alkudozott az eladóval, nem, nem jó neki a kék színű gyapjúsapka, mert ugyan igaz, hogy kisfiúnak veszi, de akkor is, a kék olyan... megszokott. Az eladó türelmesen vagy hat féle, más-más színben pompázó sapkát tett le a nő elé, de az csak finnyákolta, egyik sem tetszett neki. Láttam, már nem sok tartja, hogy az eladó valami igazán gonosz dolgot ne szóljon, amikor a mögöttem álló idős nő jól hallhatóan azt mondta: "Aranyoskám! Miért nem köt egyet? Akkor az olyan lenne, amilyet maga akar!" A nő megfordult én már készültem, hogy valami gorombaságot vág szegény mami fejéhez, de nem a nő bájos mosollyal csak annyit mondott. "Basszus! Igaza van!" Ezzel kiviharzott a boltból. őszintén szólva szájtátva bámultuk utána.

Az élmény hatása alatt léptem be egy másik boltba, ami történetesen éppen egy hal bolt volt, néztem a sok tátongó, úszkáló halat és próbáltam kiválasztani melyik lenne a legmegfelelőbb az ünnepi asztalra. Hirtelen meghallottam egy ismerős hangot - Nem, nem azt! A másikat! - Az erős, majdhogynem visító hang ugyanattól a szőke nőtől származott, aki az előbb sapkát keresett. Érdeklődve figyeltem a jelenetet, mert halat mégsem tud majd kötni... végül megszerezte a kiválasztott, termetes pontyot, amit az eladó nagy lelki nyugalommal kupán vágott, szépen bezacskózta és átnyújtotta a szőkeségnek.

Boldog karácsonyt! - mondta a nő és kiviharzott az ajtón. Mi pedig ismét csak tátott szájjal bámultunk utána. Szép az élet, nem?!

 

2015.09.08 06:29

Nőnek lenni jó

 

Jó, még akkor is, ha ezer meg egy nehézséggel kell megküzdeni azért, hogy végre elismerjenek, hogy ne úgy gondoljanak rád, mint valakinek a feleségére,  hanem önmagad jogán ember lehess.

Századok jönnek, mennek, emberek élnek, halnak, de a szabályok, a megkövesedett regulák csak megmaradnak. Századunkban a technika rohamléptekkel fejlődik, de a nézetek valahogy nem száguldanak sem vele, sem utána!

Ma már általánosan elfogadott (sicc!), hogy a nők helye nem csak a tűzhely és a gyermek mellett van. Ugyanakkor - minden ellenkező állítással szemben -, nincs munka Magyarország számos területén nemhogy a nőknek, de még a férfiaknak sem. És távol vagyunk attól is, hogy a nők és a férfiak szempontjából egyenlő esélyekről beszélhessünk a munka terén.

 

Mit tesz erre az okos nő? Vállalkozik! Amihez nem kevesebb, mint vállalkozási információk, marketing ismeret, kreativitás és bátorság szükséges. Bizony nagy bátorság pláne, ha egy kis faluból indul az illető hölgy. Egy kis faluból, ahol egyetlen segítsége az internet, ahol sok hasznos és nem haszon információ közül kell kimazsoláznia azt, ami segíthet neki. És mégis megteszi! Elindul az úton és győz!

Hölgyeim lássuk, ki mit gondol erről? Kinek milyen története van erről akár önmagáról, akár ismerőséről. Lássuk hölgyeim, ki a legbátrabb? Ki osztja meg velünk elsőként gondolatait, élményeit?

 

2015.05.04 13:23

Első bejegyzés

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

Vendégek

2016.01.17 15:45

Vendégek

Olyan emberek írásai, akik nálam tanultak.

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode