A kép

2017.06.28 07:37

Boros Teodóra, 2012-ben, amikor a történet kezdődik 23 éves vagyis 1989-ben született. Mindenki Teonak hívja, foglalkozását tekintve grafikus, nem is akármilyen. Magas, vékony, rövid, fekete, már - már tüsire nyírt hajat visel. Kedves, de nem hagy beleszólást az életébe, maga intézi a dolgait. Imádja a régiségeket, rendszeres látogatója a garázsvásároknak. A városon belül, sőt, ha teheti azon kívül is biciklivel járt.

Fabien Rouleau Magas, fekete hajú és kék szemű, huszonnyolc éves francia fiatalember. Ha mosolyog kissé szabálytalan, de gyönyörű fehér fogsort villant. Tartózkodó, de jó humorú, igazi francia, aki büszke magára és büszke párizsiasságára. És amikor lekerül róla a zakó, kis gömbölyödő pocak látszik az Armani ing alatt. Forma-1 rajongó!

Jack Grove langaléta, vékony, 45 éves amerikai, félhosszú, hullámos, barna haj, barna szem, Cirano orr, számítógépes grafikus, mint Teo.

Sasvári Lídia, 1865-ben születik (1888-ban, amikor a történet kezdődik 23 éves) középmagas, hosszú sötétszőke hajú, barnaszemű, vékony nő, aki egy nagypolgári családból származik. Bájos, csendes, látszólag meghajlik szülei, majd felnőttfejjel férje akarata előtt, de határozottan tudja, mit akar és igyekszik is úgy alakítani az életét, ahogy azt ő szeretné. Egyáltalán nem egy tipikus 19. századi nő.

Beöthe Károly 1840-ben Pozsonyban született, első felesége Jolán 1870-ben meghal. Lídia férje, húsz évvel idősebb Lídiánál, bankár, aki tipikus 19.századi férfi és férj. Határozott véleménye van a családi életről, a feleség szerepéről. Ennek ellenére igen sok "modern" dolgot megenged imádott feleségének. Meghal 1925-ben.

Liam Stevens Lídiával való találkozásakor 55 éves, 18 évvel idősebb, - tehát 1847-ben született -, mint Lídia, vékony, szemüveges, nem túl magas férfi. Világosbarna, őszülő haj, drótkeretes szemüveg. Mosolygós barna szem, kedvesség, megértés.

Jake Stevens magas, sötétszőke haj, barnával pettyezett zöld szem, 1928-ban született, 1953-ban 25 éves. Ekkor már vadászrepülő pilóta, Nyugat-Németországban állomásozik, 1956-ban 28 évesen felderítő repülést végez Mo. felett. Az oroszok lelövik, katapultál Siófoknál, ahol rátalál Károly fogadott lányának családjára, akik itt élnek.

Boros Andrásné született Kovács Izabella, akit mindenki csak Bellának hívott. Középtermetű, feketehajú és szemű, kicsit már hízásnak indult asszony. Enyhén sminkeli magát. Csak éppen annyira, hogy a smink kihangsúlyozza formás száját és ragyogó szemeit. A haja festett, már harmincötéves kora óta tiszta ősz volt, vagyis lett volna, ha nem festeti a haját. Tanítónő volt a helyi általános iskolában.

Ilse Sweismann, 1851-ben Bécsben született. Károly unokatestvére (Károly apjának a testvérének a lánya). Középmagas, világosbarna hajú, nagyon világoskék szemű nő. Mivel se nem szép, se nem gazdag, megkeseredett nő lett. Károlyba szerelmes már gyermekkora óta, és hogy megkapja nem rest ármánykodni Lídia ellen. Károllyal közös gyermekük egy éves korában meghal. Elcsábítja Károlyt Lídiától és örökbe fogadnak egy kislányt Gretat, aki ezentúl Greta Beöthe lesz. Bécsben élnek, miután Lídia New Yorkba megy.

Boros Ferencné Gálosi Teréz született 1935 Siófok, alacsony, gömbölyded asszony. Fekete haj, fekete szem. Harisnyagyári dolgozó. Apai nagyanyja Gálosi Jánosné mindenki Bözsije, Siófok mellett egy kis faluban él.

Nagy Miklós a Vasárnapi Újság főszerkesztője, 1840 május 30. Torda. Károly kedves ismerőse, barátja. Nagy tisztelője a női nemnek, s mint ilyen teret ad Lídiának, hogy kibontakoztathassa fényképész tudományát. Meghal 1907 július 10 Budapest.

Barbara Goodman 1888-ben New York-ban született, amikor apja elveszi Lídiát ő tizenöt évesLiam Goodman fotós unokája. Félszeg, bátortalan ámde gyönyörű lány, aki nagyapjának segít az üzletben. Születi elvesztette, egyetlen rokona a nagyapja. Lídia saját lányaként szereti. Hozzá megy Gary Fountainhez, akinek már van egy lánya és egy fia az első házasságából.

Carol Gibson, Hailey asszisztense disztingvált, festett barnahajú, alacsony, bájos mosollyal és óriási érdeklődéssel. Tanár férj, két fiú 15 és 18 évesek.

Hailey Greenwood, magas, vörös hajú, jó alakú nő volt. Mindig rendben van a sminkje, erős bordó rúzst használ, hófehér, valószínűleg műfogsor, dallamos, délies kiejtés.

Avril Stone 23 éves, kiváló grafikus a Paramount egyik legjobbja. Alacsony, vékony, szőkehajú lány, aki New Yorkból származik. Egy öccse van, aki orvosnak tanul, szüleinek étterme van a Fifth Avenuen. Életre szóló barátságot köt Teoval.

Sára Molnar annyi idős, mint Teo, ugyanabba az iskolába jártak éveken keresztül. Alacsony, kerek, vígkedélyű lány. Később Sára beköltözött Budapestre a szüleivel, ott végezte el a középiskolát, majd az ELTE virológus szakára ment tovább. Innen harmadik évben ösztöndíjjal jutott ki a híres Stanford egyetemre, ahonnét már nem is jött haza. Tanársegédként, kutató orvosként dolgozott.

David Garrett Sára férje, harminckét éves, magas, mackós, vörös hajú, zöld szemű, ír bevándorlók leszármazottja. Ingatlanügynök.


© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode