CARPE DIEM

2015.12.26 09:08

Laura a főszereplő, húszas éveiben járó nő, aki küzd saját múltjával. Képtelen elszakadni tőle addig, míg értelmet nem nyernek álmai. Önmaga számára is meglepő történet bontakozik ki a szeme előtt. Ám ez a történet meghozza számára a várt megnyugvást, s a bizonyosságot, hogy meg merje hozni azt a döntést, mely visszafordíthatatlanul hatással lesz az ő, az időközben megszületett lánya, szerettei, s majdani párja életére.

Ádám, a könyv másik főszereplője harmincas éveiben jár, s egy építőipari klán vagyonának örököse a szó mindenféle értelmében. Abszolút a mának él, miközben életét alárendeli a klánnak, az annak való megfelelésnek. Gondolatban lázad csak ellene, de, ha tenni kell valamit, mindig meghátrál. Alapvetően kedveli azt a fajta életet, amit a klán, s annak hatalma nyújt a számára. Laura csak egy kis kaland az életében, jól érzi magát a lánnyal, ebben a minden felelősségtől mentes kapcsolatban. De valami elromlik, Ádám beleszeret Laurába, de gyengesége, hatalomvágya nem engedi, hogy szembeforduljon a klánnal.

Alex egy angol újságíró, aki véletlenül csöppen bele a történetbe. Szintén csak a mának élt egészen addig, amíg rá nem döbben arra, hogy a család, a valakihez való kötődés az élet értelme. Megvívja saját harcát démonaival ő is, mire eljut erre a felismerésre, s az addigi élete is romokban hever már. De talán még nincs késő az újrakezdéshez.

A könyv mellékszereplői
fel-feltűnnek a három főszereplő életében egy - egy rövid epizód erejéig. Egyiküknek sincsen jelentős szerepe önmagában. Viszont a történetben való megjelenésük adott szituációban, az adott főszereplő életére hatással van. Miattuk döntenek úgy, ahogy döntenek, az ő szerepük az, hogy rávilágítsanak egy - egy epizódra, egy - egy tulajdonságra, megemlítsenek, megvilágítsanak rég elfeledett pillanatokat.

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode