Eltörölve

2022.09.21 15:25
Egy francia család: Julien és a volt felesége Chloé, valamint Julien húga Camille.
 

JulienTorma könyvszerkesztő, az egyik legnagyobb párizsi kiadónál. Negyvenes, szikár, magas, feketehajú és szemű férfi. Első ránézésre sótlan férfi benyomását kelti, de később kiderül, hogy kedves és szarkasztikus humora van. Segítőkész, de nem avatkozik bele mások életébe. Úgy fogadja el az embereket, ahogy vannak. Mindene a munkája, gyakorlatilag annak él. Kutatja keresi azokat a különleges embereket, akik különleges könyveket írnak. 

 

Chloé Fournier (A Fournier a lányneve.) a neves Mademoiselle női magazin főszerkesztője, Julien volt felesége. Anna egyetlen párizsi „barátja”. Igazi elegáns párizsi nő. Lehelet vékony, karcsú, szőke, tépett frizurája, kék szeme, ovális arca van, gribedlivel. Kedves, barátságos, a harmincas évei közepén jár. Ha nem mosolyog, szigorú nő benyomását kelti, de, akit közel enged magához, az tudja, hogy vidám alaptermészetű, kedves nő, aki bárkinek bármikor segít. Néha túlzásba is viszi, mindig meg akarja mindenki életét oldani. Mindig az élet sűrűjében, forgatagában akar lenni. Egy tizenkét éves ikerpár lány anyukája. Egyedül neveli őket. Volt férje Julien, jó kapcsolatban vannak. 

 

Camille Flaubert (Lánykori nevén Torma), séf egy előkelő Párizsi szállodában a Brach Paris-ban. Julien testvére. Középmagas, vékony, elegáns, igazi párizsi nő. Fekete hajú, fekete szemű, világos bőrű nő. Nevetős, sokat beszélő céltudatos, amolyan „lehengerlő” stílusa van, nem nagyon érti, ha valaki mást akar, mint ő. Soha nem ment férjhez, nincs családja. Mindig is a nőket szerette, több kapcsolata volt már, végül beleszeretett a bátyja feleségébe Chloé-ba.  A regényben fel is vállalják a kapcsolatukat.

 

Egy magyar család: Anna, aki hatvanévesen lelép Párizsba, András, Anna férje, lányuk Sára a férje Árpi, a fiúk Alex és lányuk Kátya.

 

Anna Carré (Mihálylovics Andrásné, szül. Léránt Anna). Telt, nem túl magas, egyenes tartású nő, kerek arcú, telt ajkú, zöld szemű, rövid, festett vörös haja van. Mosolygós, kedves, de távolságtartó. A szeme a legnagyobb ékessége, szép metszésű, mélytüzű, amiben valami titokzatosság van. Ritkán mosolyog, de ha hozzá fordulnak kedvesen mosolyogva válaszol. Mindenkit meghallgat, ha tud segít is, bár nem tesz különösebb erőfeszítéseket senkiért. Pontos, precíz. Jól ismeri a gyógyszereket és azok hatásait. Soha nem felejti el megrendelni vagy eltenni valakinek az ígért orvosságot. Mindig mindenre figyelmezteti a kérdezőt, sőt javasol is gyógyszert, ha arra van szükség. A kollégái néha okoskodónak tartják. 

 

Mihálylovics András hatvanhat éves, egy éve ment nyugdíjba, Anna férje. Mindenhez ért, amolyan ezermester, karbantartó volt egy kisvállalatnál. Szerették, megbecsülték a mindig jókedvű, konfliktuskerülő férfit. Néha még ma is visszahívják besegíteni. András középmagas, kopaszodó, szikár, sötétszőke hajú, barna szemű férfi, szereti a családját, amit lehet megtesz értük. Konfliktus kerülő természetéből adódóan nem nagyon szólt bele a család ügyeibe. A felesége Anna viselte a nadrágot otthon. Vannak ugyan kis magánügyei, olyan kis „stiklik”, amiről nem beszél a feleségének, mert ezek amolyan „férfi dolgok”. Így önmaga előtt meg tudja őrizni a látszatot, hogy ér valamit, csinál valamit. Például el-elmegy otthonról, amikor Anna nincs otthon, beül valahova egy sörre és megbeszéli a többiekkel az élet nagy dolgait. De ez nincs hatással az ő életére. Nem változtat rajta semmit. Ha csinál valamit otthon, azt mindig nagy hűhóval csinálja, mintegy bizonyítva, hogy fontos dolgot művel. Tavaly, amikor csomagot kapott a volt cégétől karácsonyra, visszautasította, mondván, hogy biztosan van más, aki jobban rászorul. Aztán ezt elmesélte Annának is, hangsúlyozva, hogy ő ezt így gondolta. Pontosan úgy jött le, hogy ő most a nagy adakozó! De András nem ambiciózus, neki elég az a kis állóvíz, amit megteremtett magának. A régi világ gyermeke, ő eltartja a családot, a feleségé a háztartás és a gyereknevelés. Amikor eltűnt a felesége igyekezett mindent megmozgatni, hogy a nyomára akadjanak. Mikor nem sikerült, először apátiába süllyedt, majd lassan kilábalt belőle. Nem hiszi, hogy a felesége meghalt. Biztos benne, hogy önszántából ment el és valahol él.

 

Mihálylovics Sára negyvenéves, Anna lánya. Főnővér a helyi kórházban. Középmagas, sötétszőke hajú, barnaszemű, kedves asszony, aki külsőre és belsőre is hasonlít az apjára és él hal a családjáért. Ugyanakkor mindenáron meg akarja őrizni a saját identitását, ezért nem vette fel a férje (Kertész Árpád nevét.) Nem akart csak egy „né” lenni. Két gyermeke van. Alex 24 éves fiú és Kátya a 20 éves lány. Határozott elképzelése van az életről és az ő abban betöltött szerepéről. Neki is, akárcsak az apjának vannak kis „stiklijei”, szeret bent maradni a kórházban akkor is, ha már lejárt a munkaideje és kicsit olvasgatni a legújabb orvosi lapok cikkeit, aminek következtében néha többet tud, mint maga az orvos. Kívül-belül ismeri a kórház működését, a szabályzatát, a betegeket. Sokszor fordulnak hozzá segítségét, ez nőveli a saját maga fontosságának érzetét.

 

Kertész Árpád, negyvenötéves, magas, kissé mackós testalkatú, rövid barna hajú, zöldesbarna szemű, beszédes villamos vezető. Imádja a családját, bármit megtenne értük, Sára élete szerelme és soha egyetlen pillanatra sem bánta meg, hogy feleségül vette. Alexet pontosan úgy imádja, mint Kátyát. Mind a kettő az ő gyereke, ezt soha nem mondta Sárának de érezteti az asszonnyal, hogy nem érdekli ki volt az apa, Alex az ő fia. Árpi mindig jókedvű, mindig mosolyog, szeret beszélgetni az emberekkel és sörözni a haverokkal. Imádja a munkáját is, amolyan joviális férfi, segít, ahol tud, de magától nem nagyon ajánlja fel. Amikor anyósa eltűnt ő is nagyon meglepődött. Mert ő úgy látta, hogy a „mama” mindene a család. Vajon mi a fene történt vele? Ha magától ment el, akkor tuti meghibbant. Ha nem… hát, akkor az isten irgalmazzon neki.

 

Kertész Kátya, 20 éves, a debreceni egyetem gyógypedagógus szakára jár. Középmagas vékony, jó alakú lány. Kátya – apai nagyanyjától örökölt - vörös hajával, hófehér bőrével és zöld szemével gyönyörű! Jókedvű lány, aki imádja a társaságot, szeret bulizni a barátnőivel, ugyanakkor szigorúan veszi a tanulást, határozott célja van az életével. Elvégezni az egyetemet, majd Amerikába menni gyakorlatot szerezni a szakmájába, amit itthon szeretne kamatoztatni. Amikor nagyanyja eltűnt Kátya megdöbbent és csalódottnak érezte magát. Imádta a nagyanyját és soha eszébe sem jutott úgy gondolni rá, mint, akinek más célja is lehet az életben, mint az unokák, a család.

 

Kertész Alex, 24 éves, a debreceni egyetem építészmérnök hallgatója. Meglepően magas, 186 cm. Szőkésbarnahajú és kék szemű. Edzőterembe jár, kisportolt, jó alakú fiatalember. Alex rendkívül jóképű, igazi sármos fiatal srác, mindig mosolyog, mindig kedves, mindenkinek segít. Nem tudja, hogy nem Árpi az apja! (Megtudja? Ha igen, ki lesz az apa?) Amikor nagyanyja eltűnt ő is meglepődött, ő is úgy ismerte a nagyanyját, hogy él-hal a családért. Nem tudja hova tenni a nagyi dolgát, de a határozott véleménye az, ha a nagyi önszántából ment el, akkor biztosan valami eddig még megoldatlan dolga volt. Ha nem (erre gondolni sem szeret), akkor előbb-utóbb biztosan előkerül … élve vagy holtan.

 
Mellékszereplők:
 

Lipták Gergő 18 éves, Kátya osztálytársa. Magas, kisportolt, edzőterembe jár. Jó eszű és nagyon jóképű srác. Barna haj, mélytüzű barna szem. Szeret hódítani, mintha nem is lenne képes egy mélyebb kapcsolatra. Két kanállal habzsolja az életet.

 

Horváth Éva (Geri anyjának a nővére) Kanadában él. Magas, átlagos testalkatú napbarnított, barna szemű nő, akinek sötétszőke tépett hajába, világosszőke melírozott csíkokat húzott a fodrász. Annával egykorú! Osztálytársak voltak onnan a barátság. Geri nagynénje tud franciául, mielőtt kiköltözött Kanadába Anna legjobb gyerekkori barátnője volt. A kapcsolatot azóta is tartják. Ő tudott Anna titkos vágyáról, de nem gondolta, hogy negyvenévnyi házasság után meg is valósítja. Sokig nem meri elmondani a családnak, hogy tudott Anna vágyáról, illetve, amikor összefutnak Párizsban, Anna megígérteti vele, hogy nem árulja el.

 

Pilisi Gerda Kátya testi lelki jóbarátja már az óvoda óta. Gerda középmagas, barnahajú, barna szemű lány, aki nagyon racionális, két lábbal áll a földön. Közepes tanuló, viszont rettenetesen kreatív. Kis virágboltjuk van, ami Gerda keze nyomán gyönyörű, meseszerű hellyé vált. Gerda imádja a munkáját és nagyon jó emberismerő. meg van a véleménye a Geri féle fiúkról. Soha nem állna szóba velük.

 

Lelovics Gábor. A 28 éves Gábor, – akinek már családja volt, két kislányt nevelt a feleségével – Sára első nagy szerelme, akitől a fia Alex is született. Gábor nem tud Alexről. Nős volt, amikor az akkor 15 éves Sárával megismerkedett, az utcán látta meg a lányt. A szerelem közel egy évig tartott, majd Gábor a jobb élet reményében beleegyezett abba, hogy csapata eladja, azt ígérte Sárának, hogy hetente írni fog neki, de nem tette. A kérdés, hogy miért nem?

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode