Kisvárosi Anziksz

2020.06.10 10:54

A kisvárosban Tollnokon, ami Vasvár és az Osztrák határ között fekszik kb. hatvanezer ember él. A Fő tér egy nagy ovális alakú tér, közepén egy szoborkompozíció, ami ki tudja mit ábrázol, mert a ma oly közkedvelt absztrak formáció és egy innen elszármazott, fiatal szobrász készítette. A szobor körül padok, itt dorbézol hétvégente az ifjúság, míg hétköznap a nyugdíjasok és a kisgyerekes anyukák fő találkozóhelye. A teret körbeveszik a különböző hivatalok, azok aljában a posta, Éva butikja, könyvesbolt, Bertalan boltja, két étterem és egy kávézó is helyet kapott. Távolabb a kórház kéménye tör a magasba, mellette az idősek otthonának fái hajladoznak és mindezeken túl egy horgásztó ezüstös felszíne látszik.

Dr. Soós Bertalan, (1965. december 15.) magas, testes, fekete hajú, kékszemű férfi. Harminc éves volt, amikor Rudolf, a fia 1995-ben született. Húsz évet dogozott ügyvédként, de már 5 éve Tollnokon él, jelenleg ötvenötéves és boltvezető. Ügyvéd volt, de a kamara évekkel ezelőtt kizárta egy külföldi pénzhagyaték, hanyag kezelése miatt. Nem adta oda az ügyfélnek a hagyaték második felét, ami nem volt kevesebb, mint kétmillió kanadai dollár. Maga előtt azzal védekezett, hogy ez jár neki, megdolgozott érte (bár kapott honoráriumot) valószínűleg abból fakadt ez a gondolata, hogy nagy szegénységből, nagyon mélyről jött.

Miután kizárták a kamarából úgy határozott, hogy elköltözik Sopronból és nyit egy fürdőszoba felszerelés boltot. Kétszer nősült és vált el, jelenleg egyedül él. Magas, testes arrogáns, kopasz, nagyorrú, széles szájú férfi, aki úgy hiszi magáról, hogy mindent tud és joga van ítélkezni mások felett, amit minden lehető alkalommal meg is tesz.

Kerekes Péterné Soós Anett (Bertalan húga), harmincnyolc éves, alacsony duci, hosszú barnahajú, nagymellű, nagyorrú és minden tekintetben nagyszájú nő, aki a helyi postahivatalban dolgozik, egészen pontosan annak vezetője. Három gyereke van, egy tíz éves és a hatéves ikerpár. Férje nyolc éve Németországban él és dolgozik, félévente tud csak haza jönni. Titokban van ott egy másik családja, Inge 30 éves, egy közös kislányuk van, Alma, aki 3 éves. Inge annak a nagyvállalatnak a főnökének a személyi asszisztense, ahol Péter dolgozik.

Anettnek azt kell megértenie, hogy nem mindig neki van igaza, s, hogy elrontott éltét csak ő hozhatja rendbe, de ehhez változnia kell.

Kerekes Péter negyvenkét éves, fekete hajú, barna szemű, közép magas, sportos férfi. Valaha szerette Anettet, de hamar belefáradt annak nagyszájúságába, arrogáns, pökhendi modorába. Először csak a pénz miatt ment Németországba, majd egyre jobban rájött arra, hogy neki másra, más típusú nőre van szüksége. Inge az első pillanattól tetszett neki, de csak jóval később lett ebből szerelem.

Herceg Éva (Szül: 1990. november 2.) harminc éves, középtermetű, hosszú, hullámos világosbarna hajú, mosolygós, zöld szemű nő, aki valahonnan – senki nem tudja pontosan, hogy honnan -, érkezett két éve a kis városba. Ideérkezésekor, azonnal megnyitotta saját butikját, ahol igényes, szép, főleg magyar tervezők által készített ruhák vannak, férfiak, nők és gyerekek számára. Úgy tűnik senkije nincsen, egyedül él és soha nem látni, hogy valaki is meglátogatná. De úgy tűnik őt ez nem is zavarja, boldognak látszik.

Kozma Rudolf (Szül: 1995. május 8.) 25 éves, történelem-magyar szakos tanár, magas, erős testalkatú, nagy orrú, mosolygós, jóravaló fiatalember. Fekete haja és kék szeme van. Bertalan egyetlen gyereke, aki még a házassága előtti első, egy modell lánnyal való kapcsolatából született. Bertalan tudott róla, de megparancsolta a lánynak, hogy vetesse el a gyereket. Azt már nem tudta, hogy a lány nem tett eleget ennek. Bertalan elkergette a lányt, soha semmit nem fizetett a gyerek után, mert a lány soha nem merte megmondani neki, hogy van egy fia. Messze költözött Bertalantól!

Kozma Gréta magas, világosbarnahajú, zöld szemű, kicsi, de formás orrú, baba arcú nő. Bár szép volt csak harmadosztályú modellként dolgozott. Két sikertelen házasságon van túl nem régen derült ki, hogy leukémiás. Fia el akarja vinni egy őssejt átültetésre, ami rengeteg pénzbe kerül. Kétségbeesésében úgy dönt (anyja tudta nélkül), hogy ellopja Bertalan autóját. Azét a férfiét, aki biológiailag az apja, de soha nem volt rá kíváncsi és soha egyetlen fillért sem adott az anyjának.

Mezei Zsófia 33 éves, alacsony, filigrán, kellemesen formás nő. Hosszú szőke haja és csészealj nagyságú kék szemei vannak. Ránézésre mindenki butuska kis szőkének gondolná, de a látszat most is csal. Az asszony, aki elvált egyedül neveli tizenhat éves fiát és igazgat egy nagy szállodát és éttermet. Kemény kezű, de igazságos nő hírében áll. Egy fia van Tamás. Ő most Bp-n tanul egy erős közgazdasági suliba. Közgazdász akar lenni, mint az anyja. A volt férj Mezei Henrik környezetvédelmi mérnök, a válás után Pestre költözött, Tamás iskola idő alatt vele és új párjával él.

Sebi (Zsarnovszky Sebestyén) 28 éves, magas, feketehajú, barnaszemű, sportos férfi, aki külföldre jár és különböző típusú autókat hoz be eladásra legálisan. Hivatalosan autókereskedőként dolgozik! Ugyanakkor – gyanú szerint - több szállal is kapcsolódik az alvilághoz, (ez igaz, hiszen nem csak autókat hoz be, hanem lányokat is futtat, ebből van az illegális pénze) De rengeteg az ún. legális barátja is mint pl. Fábián Géza bankigazgató.

Fábián Géza hatvanéves bankigazgató. Tisztes, becsületes ember hírében áll. Amolyan joviális nagypapa kinézete van, de erősen kézben tartja a bankot. Egyedül él, amióta a felesége meghalt. Aranyszíve van, segít a hozzá fordulóknak, a törvény keretein belül. A titkárnője Zsuzsanna, kezdőként felvételizett a bankba. Géza úr tanította meg mindenre, a maga szájízére formálta, ami olyan jól sikerült, hogy valóban egy-egy fejmozdulatból is tudják mire gondol a másik.

Gyenis Béla, iskolaigazgatóra, testnevelés-földrajz szakos, 42 éves, nős, a felesége Marcsi biológia-kémia szakos tanár. Bélának sűrű, sötétbarna göndör haja, nagy barna szemei és tömött bajusza van. Szigorú, de igazságos tanár és igazgató hírében áll.

Kuncz Ede vállalkozó kerti szerszámok, fűnyíró traktorok, az országban négy helyen van boltja, boltonként 15-20 emberrel. Sunyi a maga hasznát néző ember, nagy házban, szép családdal él.

Újlaki Dénes oknyomozó újságíró. A harmincas évei végén jár, nem magas, de izmos, mokány ember, sűrű világosbarna haja a gallérjáig ér, barna szemét szemüveg takarja. Erős állkapcsa s kissé előre álló fogai vannak, ami mások számára azt jelenti, hogy olyan, mint a buldog, amit megfog azt nem ereszti.

Dr. Horváth András orvos. Roma. Nagy elkötelezettje annak, hogy a cigányok felemelkedjenek, beintegrálódjanak a társadalomba. Magas, barnahajú, feketeszemű, jóképű 42 éves férfi. Családja nincs, árvaházban nőtt fel, orvosként abba a faluba került, ahol Anett szülei és testvérei éltek. Anett szüleinek segített Kanadába jutni. Majd Anett apja kérésére, kinyomozta, hol él Anett és Bertalan, elment Anetthez ezt elmondani neki, hogy a szülei Kanadába mentek.

Jónás Péter 17 éves, magas, vékony, hosszú szőkehajú, és kifejezetten lányos benyomást kelt. Ami nem is csoda, hiszen lánynak érzi magát. Legnagyobb vágya, hogy átoperáltassa magát.

Somogyi Tekla nem túl magas és nem is szép lány. Barnaszemű, derékig érő barnahajú, nagyon vékony. A Stand By lelke. Vagyis inkább ő maga a Stand By, ez volt élete főműve, ő hozta létre ezt a csupa lányból álló csapatot, akik modern táncokat táncolnak, s minden lehetséges versenyen részt vesznek.

 

 

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode